ultimaker-eriks-hero

5 beste tips om de rol van 3D-printen op uw bedrijf te vergroten

Als u hebt besloten om 3D-printen op te nemen in uw workflow, moet u allereerst weten hoe u deze technologie zo productief mogelijk kunt toepassen. Met behulp van de volgende tips kunt u binnen korte tijd optimaal profiteren van uw 3D-printer.

Kies de juiste 3D-printer

De eerste stap is de keuze van de juiste 3D-printer. Daarbij moet u rekening houden met factoren zoals uw toepassing, de beschikbare ruimte in uw werkomgeving en de grootte van de prints die u wilt maken. Werken met de juiste 3D-printer betekent dat u kunt maken wat u nodig hebt, wanneer u het nodig hebt en zo snel als mogelijk is.

Schubert-Ultimaker-2753
Met de juiste 3D-printer kunt u maken wat u wilt, wanneer en waar u het nodig hebt

Desktop FFF-3D-printers zoals Ultimaker zijn een ideale keuze als u snel onderdelen wilt maken: u kunt ze na het uitpakken direct configureren en gebruiken. U hoeft niet te wachten op extra gereedschappen, geen nabewerkingsstations te installeren en uw werkruimte niet opnieuw in te delen. U hebt alleen een stopcontact nodig en wat ruimte op uw bureau.

Hebt u meer informatie nodig om de juiste 3D-printer te kiezen? Lees dan ons white paper over dit onderwerp.

Download het white paper (Engels)

Ga na hoeveel het u kost en oplevert

Als u de rol van 3D-printen op uw bedrijf wilt uitbreiden, moet u weten hoeveel 3D-printen u kost en hoeveel het uw organisatie bespaart. Het rendement van uw investering en de terugverdientijd bepaalt hoe u met 3D-printen start: dankzij de schaalbaarheid van de technologie kunt u gemakkelijk klein beginnen en uw productie daarna geleidelijk opschalen. De ROI calculator van Ultimaker (uitsluitend Engels) is een uitstekend hulpmiddel om u inzicht te geven in alle financiële aspecten van 3D-printen. U kunt ook het white paper "The ROI of 3D printing" lezen.

Download het white paper (Engels)

Een Ultimaker Digital Factory-werkruimte instellen

Ultimaker Digital Factory (uitsluitend Engels) is een op de cloud gebaseerde oplossing voor printbeheer waarmee u Ultimaker 3D-printers en gebruikersteams op afstand kunt aansturen en controleren. Door een Ultimaker Digital Factory-werkruimte in te stellen, profiteert u van functies als verbeterde printwachtrijen, firmware-updates op afstand en een verbeterde workflow voor het beheer van verbonden printers.

eriks-3d-printing-hub
Met de Ultimaker Digital Factory kunt u eenvoudig groepen van Ultimaker 3D-printers beheren

Met Ultimaker Digital Factory kunt u ook gemakkelijk meerdere printers beheren met een printwachtrij die vrijwel continue productie ondersteunt. Met andere woorden: de volgende printtaak wordt gestart zodra de vorige is verwijderd. Ook kunt u met Ultimaker Digital Factory eerdere taken eenvoudig nogmaals printen. Samen verhogen deze functies uw productiedoorvoer en helpen ze producenten met een hoog volume om hun productie te verhogen.

U meldt zich aan in drie simpele stappen. Vervolgens kunt u direct aan de slag met een efficiënte en effectieve 3D-printingworkflow.

Probeer Ultimaker Digital Factory uit (Engels)

Volg introductiecursussen van de Ultimaker 3D Printing Academy

Met een gratis Ultimaker account, hebt u toegang tot introductiecursussen van de Ultimaker 3D Printing Academy. Deze cursussen behandelen alle eigenschappen en mogelijkheden van uw specifieke printer, zodat u van de volledige functionaliteit van de printer gebruik kunt maken.

3d-printing-academy
De Ultimaker 3D Printing Academy biedt u uitgebreide informatie over 3D-printen, altijd, en waar u ook bent

De Ultimaker 3D Printing Academy biedt op dit moment ook cursussen voor IT-admins die 3D-printers implementeren – en er volgen later dit jaar nog veel meer cursussen, zoals leerpaden voor toepassingsengineers en 3D-printeroperators. Deze cursussen waarborgen dat iedereen, in elk bedrijfsonderdeel, 3D-printtechnologie op het juiste niveau begrijpt en kan toepassen.

Meer informatie (Engels)

Meld u aan voor Ultimaker Essentials

Met een Ultimaker Essentials-abonnement krijgt u toegang tot platformen en functies zoals Ultimaker Cura Enterprise, Ultimaker Digital Factory (met extra functionaliteit), Ultimaker Marketplace (uitsluitend Engels), Ultimaker 3D Printing Academy en rechtstreekse technische ondersteuning.

Eén abonnement volstaat voor uw hele organisatie. Hiermee beschikken uw ontwerpers en engineers over krachtige software waarmee ze de beste 3D-prints maken die er zijn. Wilt u het met eigen ogen zien?

Meer informatie

Wilt u weten hoe u de rol van 3D-printen in uw organisatie vergroot? Ga naar de Ultimaker-blog. Hier vindt u artikelen over de beste manier om uw Ultimaker S5 Material Station te configureren, tips voor het realiseren van de hoogste succespercentages met Ultimaker Cura en informatie over een groot aantal 3D-printmaterialen.

Klaar om te beginnen? Download onze checklist over het vergroten van de rol van 3D-printen in uw organisatie. Zo beschikt u altijd over de informatie die u nodig hebt.

Download nu